Skip to main content

Polis van overledene zoeken

Je weet zeker dat je een levensverzekering hebt afgesloten. Maar de polis? Niet te vinden. Of je vader is overleden en je weet eigenlijk niet hoe hij het geregeld had. Je hoorde hem weleens over de verzekering, maar zijn polisblad zit niet in de map met andere papieren. In beide gevallen kun je laten uitzoeken of er een verzekering is, en bij welke verzekeraar.

Het Verbond van Verzekeraars heeft een zoekservice voor polissen. Op deze website kun je een aanvraag doen. Voorwaarde is wel dat je eerst zelf hebt geprobeerd om uit te zoeken of en waar er nog een polis loopt. Heb je bijvoorbeeld een polis waarop de naam van een verzekeraar staat? Bel die dan eerst even op.

Op de website van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje. Bestaat de verzekeraar inmiddels niet meer? Dan kun je de rechtsopvolger achterhalen via de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank. Deze Informatiedesk is te bereiken via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer
0800 020 1068 (gratis).

  • Polissen van overledenen
    Je kan het polisblad van de overledene niet meer vinden. Als je zeker wilt weten of de overledene was verzekerd, kun je een digitale aanvraag voor een onderzoek indienen. Het Verbond vraagt de deelnemende verzekeraars of de persoon in kwestie verzekerd was. Lees de spelregels goed door voordat je een aanvraag indient.
  • Polissen van jezelf
    Het kan gebeuren dat je een levensverzekering hebt afgesloten, maar de polis niet meer kunt achterhalen. Bijvoorbeeld omdat je je administratie bent kwijtgeraakt door brand. Je kunt dan een digitale aanvraag voor onderzoek indienen. Het Verbond vraagt alle deelnemende verzekeraars te zoeken naar mogelijke polissen van jou. Als er een polis wordt gevonden, krijg je bericht van de verzekeraar. Hiervoor geldt wel een aantal spelregels. Zo mag alleen jijzelf naar jouw polissen zoeken, of je curator of bewindvoerder die door de rechtbank is benoemd. En je kunt een aanvraag alleen digitaal doen. Lees alle spelregels goed door voordat je een aanvraag indient.

zoekservice.vanatotzekerheid.nl/polissen-van-overledenen